Hír
2020. szeptember 05.

A vándor kertje

Dobi Márta alkotásaiból készült kiállítás megnyitóra került sor péntek délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A vándor kertje című érdekes, dekoratív tárlatot Kovács Johanna közreműködésével Hatházi Tímea művelődésszervező nyitotta meg.

Dobi Márta 1967-ben születtem Hajdúszoboszlón. Iskoláit is itt végezte, majd Egerben és Hajdúböszörményben szerzett humán és szociális területen diplomát. Jelenleg az oroszlányi József Attila Általános Iskolában dolgozik.

Az alkotás öröme és igénye mindig az élete része volt. A mozgásművészet és szépirodalom mellett az anyag és a színek világa fogta meg igazán. Nincs több mondanivalója, mint a szeretet ereje, a békesség és tűz harmóniája. Civil szakmájában és az alkotásban is a tisztaság érdekli, ami mindenféle dzsungelből kibogozható. Bármibe is fog, a fejlődés, az építő jelleg mozgatja gondolatait.

Amatőr alkotónak tartja magát, aki rengeteg értéket kapott a környezetétől. Sokat köszönhet Rácz György (†) festőművésznek, akitől gyermekkora óta sok szakmai és baráti támogatást kapott, és Bentze Ibby (†) festőművésznek, aki különleges művészetével és barátságával ajándékozta meg.

A kiállítás szeptember 28-ig tekinthető meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek