Hír
2020. October 08.

Oroszlányi fejlesztések

Két oroszlányi létesítmény fejlesztése is plusz állami támogatásban részesül.

Az október 1-i Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az oroszlányi József Attila Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére fordítható összeget megnövelték 334 millióról 527 millió forintra.

A projekt keretében - többek között - új, 3 szintes szárny épül a meglévő épülethez csatlakoztatva erőnléti teremmel és új oktatási terekkel. Megvalósul a technika terem, a természettudományos labor, a szaktanterem és a kiszolgáló helyiség. A meglévő épületben felújítják a világítási rendszert, tanári szobát alakítanak ki, a meglévő tantermekből pedig 4 csoportszobát hoznak létre.

Szintén a Magyar Közlöny október 5-i számában jelent meg a döntés, hogy a Kormány a TOP-os forrásokat hazai forrással megemelve, a „Térségi gazdasági környezet fejlesztése a foglalkoztatás elősegítéséről” szóló 1. prioritáson belül, a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” szakmai cél megvalósítása keretében, 140 227 850 Ft plusz támogatásban részesíti az Oroszlányi Bányászati Múzeum, TOP-1.2.1-15- KO1-2016-00008 számú turisztikai beruházását. Így összesen 640 millió Ft-ból valósulhat meg a nagy volumenű fejlesztés.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek