Hír
2020. október 09.

Read a story! - író-olvasó találkozó a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában

A Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány által támogatott iskolában angol és német nyelvtanulás választható. A nyelvtanárok célja a beszédközpontú nyelvoktatás, mely élményre és játékosságra épül.

Törekednek rá, hogy élő nyelvi élményben részesítsék a gyerekeket azzal, hogy a helyben elérhető közismert, angol/német anyanyelvű, vagy e nyelvterületről érkező embereket meghívják a tanítási órákra. Így már volt alkalma a diákoknak beszélgetni például az OSE játékosaival. Az iskola az elmúlt években kialakított egy kisebb idegen nyelvi könyvtárat, mely alkalmas a differenciált oktatásra, és a nyelvtudás kreatív felhasználására.

Az iskolában létesült egy élményszerű tanulást támogató - rendhagyó módon berendezett angol terem. Az egyszemélyes, könnyen mozgatható tanulói asztalok egyéni, páros és csoportos munkavégzésre is alkalmasak, a számítógépekkel ellátott asztaloknál online kutatómunka folyhat, az olvasósarokban elmélyülhetnek a diákok a regények világában. Ebben a teremben tanórákon kívül rendezvényeket szerveznek, elsőként író-olvasó találkozóra került sor egy meseíróval.

Palásthy Ágnes nyugdíjas angol-magyar szakos tanárnő több mesekönyvet írt. A mesék egy részének angol fordítását is elkészítette. 2020. október 8-án író-olvasó találkozó keretében The hat – Sapka című angol nyelvű meséjét interaktív foglalkozás keretében ismertette a hunyadis diákokkal, melyet Horváth Gabriella tanárnő segítségével dolgoztak fel a gyerekek. A megértés érdekében kérdéseket tehettek fel a tanulók az írónőnek, megvitathatták a mese üzenetét. A találkozót a jelenlegi járványügyi helyzetben webináriumként szervezték, melynek előnye a biztonság mellett, hogy rögzíthető, így valamennyi angolt tanuló diák számára elérhető volt a tartalma.

A modern nyelvi terem kialakítása és a rendhagyó nyelvi óra megrendezése egy remek összefogás eredménye. A terem falára a mesefigurákat pedagógusok festették, a babzsák fotelek az írónő ajándékai, és magát a különleges rendezvényt Oroszlány Város Önkormányzata a Társadalmi célú pályázati rendszerén keresztül a támogatta.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek