Egészség
2020. October 13.

15 millió forintos adomány

Az oroszlányi székhelyű SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. 15 millió forintot adományozott a Magyar Vöröskeresztnek. A világ egyik legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára 3000 nélkülöző családot támogat ebből az összegből. Az adomány segítségével a Magyar Vöröskereszt tartósélelmiszereket tartalmazó segélycsomagokat állít össze és oszt szét Komárom-Esztergom megye több településén.

A koronavírus-járvány második hulláma szeptemberben hazánkat is elérte. A Magyar Vöröskereszt továbbra is folytatja azokat a tevékenységeit, melyekkel a járvány hatásait szeretnék enyhíteni. Ennek keretében hónapok óta osztanak tartósélelmiszer és tisztasági csomagokat szerte az országban. A támogatás kivétel nélkül olyan nélkülöző családokhoz kerül, akiknek a megélhetése, napi szintű boldogulása a járvány hatására veszélybe került. Ebben a segélyezési folyamatban nyújt segítséget a SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft kiemelkedő pénzadománya, mely a vállalat székhelyéül szolgáló megyében segíti a helyi közösségeket.

A cég az anyagi támogatás mellett önkéntesekkel is segíti a csomagok célba juttatását a Tatabányai és az Oroszlányi járásban. A lisztet, száraztésztákat, konzerveket és hüvelyeseket tartalmazó csomagok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kiszolgáltatott családok felkészülhessenek a téli hónapokra és az esetleges többletkiadások esetén legalább az élelmiszerre ne kelljen költeniük.

"A koronavírus-járvány megjelenése óta megannyi család megélhetése lehetetlenült el. A családoknak szánt csomagokkal szeretnénk partnerek lenni a társadalmi felelősségvállalásban. Adományunk a Magyar Vöröskereszt hálózatán keresztül tud eljutni az arra rászoruló Tatabányán, Oroszlányon és környékén élő családokhoz" – mondta Ferencz Ádám, gyárigazgató.

Forrás: voroskereszt.hu.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek