Gyümölcscukorból sem mindegy, mennyit fogyasztunk
Bár a gyümölcscukrot a cukorbetegek is fogyaszthatják, nem árt tudni, melyik gyümölcs mennyit tartalmaz.
Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, szól a tanács, és ez így is van jól. Nem árt azonban azzal is tisztában lennünk, hogy egyes gyümölcsök cukortartalma magas, s bár a gyümölcscukor minden bizonnyal ártalmatlanabb, mint a finomított, feldolgozott cukor, azért így sem árt figyelnünk arra, mennyit fogyasztunk belőle.
Bármilyen cukor, még a természetes fajta is, befolyásolhatja a szervezet inzulinszintjét és potenciálisan súlygyarapodáshoz és cukorbetegséghez vezethet, ha nem ellenőrizzük.
Mivel a gyümölcsök héjába nincs beleütve, hogy mennyi a cukortartalmuk, segítségül összeszedtünk 5 nagyon magas és 5 nagyon alacsony cukortartalmút a kínálatból.
Magas cukortartalmú gyümölcs a cseresznye, a füge, a licsi, a mangó és a szőlő. Alacsony cukortartalma van az avokádónak, az áfonyának, a málnának, a szamócának és a szedernek.
Forrás: Sokszínű Vidék