Kultúra
2020. december 15.

Online közművelődés Oroszlányban

Mint köztudott, a koronavírus járvány miatt bezárta kapuit az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár. Az intézmény munkatársai azonban több online programmal, feladvánnyal is kedveskednek a kultúrára éhes közönség számára internetes oldalaikon.

Az „Online könyvajánlóban” minden héten három olvasnivalót ajánlanak, a „Heti Füles” rovatban szerdánként egy-egy remek zenei albumot kínálnak meghallgatásra. Csütörtökön érdekes feladvánnyal várják az érdeklődőket a „Ne mondj csütörtököt!” játékban, a „Pénteki kakukktojásban” pedig minden pénteken képes fejtörőre hívják az oldal követőit.

Nagy érdeklődés övezi a „Játékos helytörténetet”, melyben régi folyóiratok hasábjaiból válogatva Oroszlány, illetve környékéről osztanak meg tartalmakat. A játékban minden alkalommal feltesznek egy kérdést az olvasásra javasolt cikkel kapcsolatban.

Külön kuriózummá vált a „Függönyt fel! – kalandozások a színház világába” rovat, melyben történetek, érdekességek, pletykák, játékok, hírek kerülnek bemutatásra a színházról - nem csak színházrajongóknak - az okszik.hu oldalon.

2020. december 16-án,15 órától lesz elérhető honlapjukon, facebook oldalukon és youtube csatornájukon a „Mesék a Gyerekkönyvtárból” című program.

December 20-án, 16 órától három érdekesnek ígérkező program is elérhető lesz az imént felsorolt online felületeken. Ekkor kerül sor az „Apróságok Adventje” című meglepetés műsorra, valamint az „Adventi mini portré” sorozatban Zajácz Edina, a Cirill Táncstúdió vezetője lesz az aktuális vendég. Az érdeklődők szintén ekkor tekinthetik meg a KORI rock zenekarral és Varga Miklóssal rögzített, közel 90 perces „garázskoncertet” is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek