Koronavírus
2021. January 28.

Márciusig meghosszabbítják a korlátozásokat

"Azt állapítottuk meg, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újbóli járványhullámhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt"– mondta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón.

Véleménye szerint a korlátozások fenntartása azt a célt szolgálja, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot. A kormány február közepén tekinti át a helyzetet újra.

Mindez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozás fennmarad, az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

Gulyás szerint az unióból rendkívül kevés vakcina érkezik, a Pfizer 27 milliót szállított ki a világba, ebből 8,5 millió jutott az uniós országokba. Emiatt Magyarországnak többféle vakcinát kell beszereznie – mondta Gulyás. Itt említette meg az AstraZeneca oltóanyagát, valamint az orosz és a kínai vakcinát. Minden olyan, a világban alkalmazott vakcinát, amivel több mint egymillió embert oltottak be, Magyarország beszerzi, és az engedélyeztetést felgyorsítja.

"Amikor lazítás lesz, a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni. Ehhez azonban vakcina kell!" – mondta a miniszter. A kormány tisztában van vele, hogy milyen nehézséget jelent a helyzet a szolgáltató szektornak, azon belül is a vendéglátásnak. Tárgyaltak a vendéglátókkal, a bértámogatási kifizetések felgyorsítását tervezik. Később azt hangsúlyozta: ha valaki most kinyitna, az lehet, két hét múlva bezárni kényszerülne. Hosszú távú megoldást csak az oltás jelent.

Ezenkívül bejelentette:

 • emelik a közfoglalkoztatási bért négy százalékkal
 • 45 milliárd pluszforrást biztosítanak a falvakban működő kisboltoknak, melyre egyedi pályázati rendszerben lehet támogatást kérni.

Forrás: 24.hu - kormanyinfo


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek