Hír
2021. January 29.

A szerelem almája

Titkos keresztezéssel született meg a szerelem almája. A fogyasztók körében kifejezetten népszerű.

Csoda, hogy a Redlove (Vörös szerelem) alma nincs a szerelmeseknek ajánlott ajándékok közt felsorolva. Az alma fényes vörös külseje hihetetlenül csábító belsőt takar: mély rózsaszín, majdnem vörös hús, halvány fehér szegéllyel a mag körül. Amikor az almát félbe vágjuk, teljesen úgy néz ki, mintha valaki csillagot rajzolt volna a gyümölcs közepére, írja az atlasobscura.

A Redlove-ot Markus Kobelt fejlesztette ki 2010-ben a Rajna-völgyben. Állítólag a gála alma és a Braeburn alma lett keresztezve más, titkos, vörös húsú fajtájával, amelyek nem voltak ismertek az ízükről. A gyümölcs a nemesítő több mint 20 éves kísérletének eredménye. Többféle Redlove-alma létezik: Era, Calypso, Circe, Odysso és Lollipop – a legédesebb azonban a Redlove.

A Redlove almák megőrzik húsuk vöröses-rózsaszínű színét, ízletesen ropogósak és tartósak. Színüket megtartják gyümölcslé vagy bor készítésekor is, nem kell a vörös szín eléréséhez színezék. A megnövekedett antocianinok (gyümölcsöket színező vegyület) miatt antioxidáns tartalmuk magasabb, mint a legtöbb más almáé, és cukortartalmuk sem magas.

Az édesszájú Európa nem kedveli a magyar kedvenceket, gyerekkorunk ízeire pedig itthon még mindig nagy kereslet lenne. Lehet mondani, hogy a Redlove majdnem olyan tökéletes, mint a bibliai alma. Svájcban, az USA-ban – Miamiban, Floridában – és Ausztráliában termesztik. A fogyasztók körében kifejezetten népszerű, s nem csak a megjelenése, íze is hódító. Talán nemsokára a szuperélelmiszerek sorában köszönthetjük.

Forrás: Sokszínű Vidék


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek