Hír
2021. February 26.

Oroszlány is támogatni kívánja a Remédium Alapítvány iskoláját

Olyan szociálisan, egészségügyileg és egyéb módon hátrányos helyzetű tanulókat fogad a tatabányai Remédium Alapítvány iskolája, akik eddigi életük folyamán súlyos iskolai kudarcokat szenvedtek el, mélyszegénységből érkeztek, akiket a „normál” iskolarendszer nem szívesen lát falai között.

Az intézmény 1998-ban, amikor létre jött arra vállalkozott, hogy olyan iskolát hoz létre, ahol tanár, diák egyaránt jól érzi magát, olyan iskolát, ahol - ebben a zaklatott zűrzavaros világban - szeretet van, béke és nyugalom – olvasható bemutatkozó oldalukon. Az évek során százak fordultak meg falai között, jelenleg 99-es diáklétszámmal dolgoznak, akik között 22 oroszlányi fiatal is van.

Azonban különböző negatív tényezők hatására napjainkra tartalékaikat felélték, így további működésük bizonytalanná vált. Ezért fordultak elsőként a szakminisztériumhoz segítségért, majd a Tatabányai Tankerületi Központhoz, végül a Kormányhivatalhoz. Erkölcsi, szakmai segítséggel mindenhol találkoztak, pénzt azonban egyetlen hivatal sem ígért. Végső elkeseredettségében fordult az iskola vezetése a tatabányai és oroszlányi önkormányzathoz.

Mint azt Lazók Zoltán oroszlányi polgármester a csütörtöki egyeztető megbeszélésen elmondta: a városnak is érdeke, hogy a nehezen kezelhető fiatalok, akik a helyi iskolákba nem tudtak beilleszkedni, ne kallódjanak el, hanem valamilyen szervezett keretek között folytassák tanulmányaikat.

A tervek szerint a Remédium Alapítványi iskola szeptemberi tanévkezdését a megyeszékhely 5, míg Oroszlány 2 millió forinttal támogatná.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek