Önkormányzat
2021. March 02.

Hitelprogramhoz tartozó útbejárás

A 2020. évi hitelfelvétel kormányengedélyét követően hamarosan elkezdődik Oroszlányban a „Belterületi helyi közutak fejlesztése” elnevezésű projekt.

Első lépésként Lazók Zoltán polgármester kezdeményezésére útbejárásra került sor a projekt két érintett szakaszán, melyen a képviselő-testület néhány tagja mellett szakemberek vettek részt.

A tervek szerint a Závory Zoltán utca - Alkotmány - Káposztás dűlő között a jelenleg zúzottköves szakasz pormentes (mart aszfaltos) burkolatot kap 6 m szélességben, egyik oldalon esővíz árok kialakítással. Az esővíz a legmélyebb ponton egy szikkasztóba kerül. A szóban forgó szakasz egy részén még szennyvízcsatorna építési munkák szükségesek, mely az útépítés előtt, a tavasz folyamán más forrásból készül el. Ez – a már elég jól beépült utca – azért is fontos, mert az utóbbi években egyetlen hasonló új utcával sem gyarapodott a város. Itt viszont a csatornázás és a pormentesített burkolat talán vonzóbbá teszi a szomszédos telkeket is a további építkezők számára. A kivitelezés tervezett költsége: 41 millió Ft.

Hamarosan elkezdődik a Várdomb utca-Várdomb köz-Závory Zoltán utca közötti szakasz aszfaltozása, csapadékvíz elvezetése 3 m szélességben. A Várdomb utcában 1750 m2-en aszfaltkeverékből burkolatépítésre, mindkét oldalon tömörített padka kialakítására kerül sor. A meglévő csapadékvíz árkok tisztítása és a burkolatlan csapadékvíz árkok kiépítése mellett a páratlan oldalon a régi szikkasztók újra profilozása is megvalósul. A kivitelezés tervezett költsége: 23 millió Ft.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek