Koronavírus
2021. március 09.

Oroszlányi helyzetjelentés

Hétfőtől léptek életbe a vírusvédekezéssel kapcsolatos újabb szigorítások. Kötelező a maszkviselés minden közterületen, kivétel nélkül. Figyeljenek arra, hogy a szociális érintkezés során a 1,5-2 méter védőtávolságot továbbra is minden esetben tartsák meg!

Az iskolák digitális oktatásra tértek át, bezárt az óvoda, de ezeken a helyszíneken ügyeletet biztosítanak azok számára, akik nem tudják megoldani a gyermekfelügyeletet. Kérik ugyanakkor a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

Az iskolákban a hétvégén mérték fel az ügyeleti igényt. A József Attila Általános Iskolában hétfőn 6 tanulónak biztosítottak felügyeletet, a Hunyadiban nem volt erre igény. Ezt természetesen naponként változhat. A digitális oktatásban résztvevő diákok és pedagógusok számára egy hónapra ingyenes internetet biztosítanak, amelyet a szolgáltatóknál lehet igényelni.

A pedagógiai szakszolgálat szintén az online kapcsolattartásra tért át.

Oroszlány Város Óvodáiban március 8-án 20 kisgyermek felügyeletéről gondoskodnak, és körülbelül ez a létszám marad a hét hátralevő részében is. A Brunszvik Óvoda fogadja a kisgyerekeket, a felügyeletet a COVID fertőzésen már átesett kollégák látják el, megóvva így az óvoda többi dolgozóját, és lassítva a továbbfertőződést. A rendkívüli szünet alatt hívható óvodai telefonszám: 06 30 464 1811, vagy írhatnak az aprokak@ovilap.hu email címen.

A Bölcsőde nyitva tart, ám itt is kérik a szülőket, hogy csak indokolt esetben vigyék a gyerekeiket, elsősorban azok, akik dolgoznak.

Nincs változás a Szociális Szolgálatnál sem: a szociális étkeztetés biztosítása már múlt év tavasza óta műanyag dobozban történik, érintésmentes fizetéssel, házhoz szállítással, s ez továbbra is ebben a formában működik. A gyermekétkeztetést az intézményekben vehetik igénybe, ha a tanuló egyébként is az ügyeleti rendben az iskolában tartózkodik, akkor a helyszínen, egyéb esetben az intézmény konyhájáról viheti el az ételt.

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatalban a munkavégzés folyamatos március 8-22 között. Ami változott, hogy az ügyfelekkel történő személyes találkozás, érintkezés lehetősége került korlátozásra. Az ügyintézés főként telefonon és elektronikus úton történik.

Az ügyfélfogadás az ügyfelek és a hivatali dolgozók egészségének védelme érdekében meghatározott biztonsági szabályok betartásával történhet csak, ezek a következők:

  • az épületbe belépéskor testhőmérés történik
  • kötelező a maszk használata, a kéz fertőtlenítése
  • az épületben csak az ügyfél, és azon kísérő tartózkodhat, aki mozgásában, kommunikációjában segítségre szoruló ügyfélnek nyújt segítséget
  • az információ szolgálatnál csak egy ügyfél tartózkodhat
  • a főbejáratnál továbbra is biztosítva vannak a kérelem nyomtatványok és a helyben történő kitöltési lehetőség.

Az elmúlt hónapokban növekedett az elektronikus ügyintézést igénylő ügyfelek száma. Ajánlott, hogy ha adott ügytípus engedi, akkor az ügyintézés ezen formáját válasszák az ügyfelek!

Különböző ügyeiket az alábbi email címeken intézhetik biztonságosan:

Az ügyintézéshez szükséges dokumentációk az önkormányzat által működtetett honlapról - www.oroszlany.hu/városháza/polgármesteri hivatal és ott kiválasztva az ügytípust - letölthetőek. A kérelmeket elsősorban elektronikusan kell benyújtani, lehetőség hiánya esetén személyesen a hivatal földszinti információs portáján található irattárolóba helyezhető. A kérelmek az ügyfél pontos elérhetőségeit tartalmazzák annak érdekében, hogy az illetékes ügyintéző az elektronikus vagy telefonos kapcsolatot további ügyintézés céljából fel tudja venni.

A nyitva tartó intézményekben ezen a héten is folytatódik az önkormányzati tesztelés. Zajlanak a városban az oltások, egyrészt a háziorvosok oltják a saját praxisukba tartozókat, másrészt az oltóponton is történik a védekezés. Erről telefonon értesítik az érintetteket, érdemes azt ismeretlen szám hívása esetén is felvenni!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek