Koronavírus
2021. március 26.

Járványhelyzet

Mióta a koronavírus járvány elkezdődött, hiányosak az önkormányzat által kapott adatok. A polgármester kapja meg a településen hivatalosan házi karanténban lévők számát, illetve egy összesített fertőzött számot: azokét, akik az Oroszlányi Járásban összesen pozitív tesztet produkáltak.

Jói ideje nem tettük közzé ezeket az adatokat, amelynek egyszerű oka van: nem tartjuk azokat a valóságnak megfelelőnek.

A március 25-i járványügyi adatok szerint például Oroszlányban 46 fő tartózkodik hivatalos házi karanténban, a fertőzöttek száma pedig az egész járásban (Oroszlány, Kecskéd, Kömlőd, Bokod, Dad és Szákszend) 4 (?) fő! Közben pedig tombol a járvány, mindenkinek az ismeretségi körében vannak pozitív esetek, sőt, sajnos egyre több haláleset is.

Az egyetlen módszer, amellyel információ hiányában meg tudjuk becsülni a betegek számát, az országos fertőzöttségi adatok összevetése a hivatalos lakosságszámokkal. Azt a logikát követve, hogy Oroszlány lakossága az ország lakosságának 1/510-ed része, a fertőzöttek aránya sem lehet ennél kevesebb.

A statisztikai adatokat figyelembe véve a városban így a betegek száma kb. 400 fő lehet, de ha beleszámítjuk a Komárom-Esztergom megyei – az országban egyik legrosszabb – fertőzöttségi arányt, akkor ez a szám meghaladhatja az 500-at is!

Vigyázzunk tehát nagyon, ne vegyük félvállról a helyzetet! Tartsuk be a szabályokat, mert ezzel sokak életét – köztünk a magunkét is – megmenthetjük!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek