Koronavírus
2021. April 15.

Jövő héten nyithatnak a teraszok

Jól halad az oltás Magyarországon, elérte a 3 milliót. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg.

„Ha ezt elérjük, és reményeink szerint ez a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok, ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját” – közölte a miniszterelnök. Mint mondta, azért, hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik. A vendéglátóhelyek november 11-étől voltak kénytelenek határozatlan időre bezárni, az éttermek azóta csak elvitelre adhatnak ételt, vendégeket nem fogadhatnak. Az iskolák újranyitásával kapcsolatban Orbán Viktor jelezte, csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kér a szülőktől.

„Úgy döntöttünk, hogy április 19-én kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás” – jelentette be a kormányfő, hozzátéve, hogy a felső tagozatosoknak az iskola május 10-én nyílik meg, aznap, amikor a középiskolásoknak is.

A miniszterelnök április 9-ei rádióinterjújában jelentette be, hogy április 19-én nyithatnának az iskolák, de ekkor arról beszélt, hogy a középiskolákat nem érdemes néhány napra kinyitni, hiszen hamarosan jönnek az érettségik. A középiskolákat így úgy döntöttek, hogy csak május 10-én nyitják ki, de érdekes helyzetet teremtett, hogy ennek értelmében még a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatainak is vissza kellett volna térni az iskolába. A kormányfő mostani bejelentésében nem indokolta, miért döntöttek végül úgy, hogy a felső tagozatosok a középiskolásokhoz hasonlóan otthon tanulhatnak tovább. Az utóbbi napokban több szakszervezet is kérte, hogy még ne nyissák ki az iskolákat és az óvodákat, illetve egy pedagóguskutatás eredményei is arról árulkodtak, hogy a tanárok körében is rendkívül népszerűtlen a nyitás terve.

Április 1-jétől egyébként elkezdték beoltani a regisztrált pedagógusokat, viszont sokan fejezték ki tiltakozásukat, hiszen az ígért újranyitási dátumra többségüknél még nem alakul ki a második oltás utáni teljes védettség.

Forrás: 24.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek