Hír
2021. április 16.

Megérkeztek a piacokra a magyar primőr zöldségek

A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr - fóliás, illetve üvegházi - zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma, sárgarépa, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A vásárcsarnokokban és a kiskereskedelmi láncok üzleteiben folyamatosan jelennek meg a friss hazai zöldségek, várhatóan a következő hetekben csökken a jellemzően mediterrán térségből származó import termékek kínálata. Az pedig nem is kérdés, hogy a friss magyar áruk mind ízben, mind frissességben felülmúlják az importot.

Az év ezen időszakában még a hajtatott – fűtött növényházakban és hidegfóliákban termesztett – zöldségek kaphatók, de folyamatosan érkeznek majd a későbbiekben a szabadföldi zöldségek is.

A hazai teljes zöldségtermesztő terület körülbelül 90 ezer hektár, ebből az úgynevezett hajtató felület nagyságrendileg 3500 hektár, amiből 220-230 hektár üvegház, a többi fólia; a fűtött felület összesen 500-600 hektár.

A növényházi termőföldeken közel 400 ezer tonna friss, ízletes zöldséget állítanak elő a magyar zöldségkertészek, akik a termőterület meghatározó részén már biológiai növényvédelmet használnak, hogy minél egészségesebb termékeket kínálhassanak a fogyasztóknak.

Forrás: Sokszínű Vidék


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek