Hír
2021. április 19.

Kezd visszatérni a hagyományos rend

Megnyitottak az óvodák a városban, elkezdődött a jelenléti oktatás az alsó tagozaton.

Ma reggel az új rendelkezéseknek megfelelően Oroszlányon is elindult a jelenléti oktató-nevelő munka az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán. A létszámok azt mutatják, hogy a gyerekek többsége jelen volt az első, újraindítási napon.

Oroszlány Város Óvodáiban a kisgyerekek 76%-a, mintegy 427 lurkó ment oviba és az óvónők arra számítanak, hogy ez az arány a napokban még emelkedni fog.

Az általános iskolákban még nagyobb arányban, átlagosan 80%-ban indultak el ma reggel a kisdiákok: a József Attila Iskolába a 201 alsósból 158, a Hunyadiba a 313-ból 257-en. A pedagógusok és a nevelő munkát segítők közül mindenki jelen volt.

Az otthonmaradt diákok szüleinek többsége előre leadta kérelmét az igazgató felé. Mind az iskolákban, óvodában, bölcsődében megteszik a maximális védelmi intézkedéseket: amennyiben a helyiségek, illetve a pedagógus-kapacitás engedi, bontják az osztályokat, átszervezik a testnevelés órákat, az ebédeltetést, a tanulási és a játékidőket.

Azok a kisdiákok, akik most otthon maradtak, az igazgatók engedélyével tehetik ezt meg, a félévet azonban nekik is teljesíteniük kell. Ha a május 10-i, következő enyhítési lépést követően újra beindulhat az oktatás, akkor az intézményvezetők szerint nem lesz probléma a teljesítéssel.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek