Sport
2021. április 20.

Az együttműködés kapujában

A március 9-i, oroszlányi utánpótlás futball fejlődésének érdekében történt szakmai egyeztetés folytatásaként a felcsúti Pancho Arénába tett látogatást kedden délután Lazók Zoltán polgármester és Szabó Mihály alpolgármester. A két városvezetőt elkísérte Mészáros István és Schaffer Attila utánpótlásedző is.

A világszínvonalú sportkomplexum megtekintése után a Puskás Akadémia FC utánpótlás szakembereivel ültek asztalhoz az Oroszlányi Utánpótlás Futball Clubbal történő együttműködési megállapodás további előkészítése végett.

A kölcsönös kontaktus lényege, hogy a Puskás Akadémia szakmai vezetői, edzői szakmai továbbképzést nyújtanak az OUFC utánpótlás edzőinek, amelyen ismertetik saját szakmai koncepciójuk elemeit. Egyúttal a Puskás Akadémia lehetőségeit és kapcsolatait felhasználva támogatja az OUFC magas szintű szakmai munkájához szükséges infrastrukturális és tárgyi feltételeinek biztosítását.

A felcsútiak elősegítik, hogy az oroszlányi korosztályos csapatokból a legtehetségesebb játékosok meghatározott időpontokban részt vehessenek a korosztályos csapataik edzésein, foglalkozásain, felmérésein és igyekeznek nemzetközi tornát biztosítani számukra.

A megállapodás értelmében a két egyesület játékosai barátságos mérkőzéseken, szabadtéri és terem labdarúgó tornákon vesznek részt. A Puskás Akadémia lehetőséget biztosít a játékosok át -, és visszaigazolására az OUFC irányába a felnőtt, illetve az utánpótlás korosztályokban egyaránt.

A szerződés véglegesítésére, aláírására várhatóan heteken belül sor kerül.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek