Évforduló
2021. április 22.

A FÖLD NAPJA

Április 22-e, a Föld Napja. A világmozgalom fél évszázada indult útjára az Egyesült Államokból, Magyarország több mint 30 éve csatlakozott ehhez a környezetvédelmi naphoz.

Kezdetben a földi élet kialakulását, a Föld születésnapját ünnepelték e napon, mára a környezet- és természetvédelem egyre aktuálisabb kérdéseire hívja fel a figyelmet a megemlékezés, kitérve arra, hogy a környezet- és természetvédelem közügy, mindenki feladata!

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet az emléknap, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők létét.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. A jeles napon településünkön is több civil szervezet hirdetett környezettisztító akciót. A „Zöld Oroszlányért Program” keretében Oroszlány Barátainak Köre, az Örökifjak Nyugdíjas Klub, az OSZE Kerékpáros Szakosztály, valamint a BDSZ Nyugdíjas Szervezete részvételével kerül sor hulladékgyűjtésre a város környékén.

A társadalmi akció sikeres lebonyolításához az Oroszlányi Ingatlanhasznosító Zrt. biztosítja a szemeteszsákokat és a gyűjtő konténert, valamint gondoskodik azok elszállításáról.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek