Sport
2021. április 29.

A Bagócs-tanítványok ismét kitettek magukért

Az oroszlányi súlyemelők ismét kiválóan szerepeltek a legutóbbi megmérettetésen. Az OVSK fiataljai remek teljesítményt nyújtva, négy elsőséget szereztek.

Rákospalotán, a Testvériség SE csarnokában rendezték az idei iskolai magyar bajnokságot. A rangos sporteseményre népes mezőny gyűlt össze, több mint százötven indulóval. Megyénk egyik legsikeresebb egyesülete, az Oroszlányiak Városi Súlyemelő Klubja (OVSK) négy versenyzővel képviseltette magát. Bagócs János edző tanítványai – két leány és két fiú versenyző – mind a négyen aranyérmet nyertek.

A serdülők között Sikos Ákos (+96 kg) összetettben saját egyéni csúcsát megjavítva állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Szakításban 93 kilóig jutott, míg lökésben 113 kilóig. A junior korú fiúk között élen végzett a 67 kilósok mezőnyében (lökés: 89 kg, szakítás: 102 kg) Huber Bence.

Az ifjúsági lányok között Szalai Lili (71 kg) és Mikhel Eszter (+81 kg) egyaránt remekelt. Lili hat hibátlan gyakorlatot mutatott be, amelynek mindegyike új országos rekordnak számított. 87 kilós szakításával, 6 kilóval döntötte meg saját rekordját, a 106 kg-os lökése pedig dekára annyi volt, mint a felnőtt Európa-bajnokságon induló Mitykó Veronikáé. A különbség csak annyi, hogy Szalai mindössze 17 esztendős. Így pedig Lili túlszárnyalta az ifjúsági és junior csúcsokat is. A peche az, hogy az iskolás bajnokság nem kiemelt viadal, így az itt elért csúcsok nem „hitelesíthetőek”. Lili mellett Eszter is kiváló produkciót nyújtott (szakítás: 76 kg, lökés: 102 kg), ő lökésben és összetettben ért el új csúcsot.

Bagócs János összességében nagyon elégedett volt tanítványai teljesítményével, miközben megjegyezte, hogy május 9-én, a Göcsej-kupán, amely már kiemelt versenynek számít, – sportolói jóvoltából – hivatalosan is megdőlhetnek a fent említett országos rekordok.

Forrás: Petrik József


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek