Önkormányzat
2021. április 30.

Döntés javaslatokat egyeztettek

Lazók Zoltán polgármester 17 napirendhez kapcsolódó döntés tervezetét egyeztette az oroszlányi képviselő-testület tagjaival internetes munkamegbeszélés keretében csütörtök délután.

Elsőként a veszélyhelyzeti időszakban (2021.március 26.-április 20.) történt fontosabb eseményekről szóló tájékoztatót, majd Oroszlány Város Önkormányzata 2020. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolóját fogadták el, valamint támogatták a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019. (X.25.) önkormányzati rendelet módosítását.

Elfogadásra kerültek az önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntések és a közbeszerzési eljárás indítása a „Rendelési időn kívül végzett központi orvosi (felnőtt- és gyermekorvosi) ügyeleti szolgáltatás Oroszlány, Bokod, Kecskéd, Szákszend, Dad, Kömlőd települések közigazgatási területén” tárgyban.

Szintén elfogadták a Volánbusz Zrt. helyi személyszállításról szóló tevékenységének 2020. évi beszámolóját, az önkormányzat 2020. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátását bemutató átfogó értékelést, illetve az éves jelentést a 2020. évi belső ellenőrzési terv teljesítéséről.

Megtárgyalták az Oroszlányi Sport Egylet, az Oroszlányi Szabadidő Egyesület és az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. pénzügyi és szakmai beszámolóját a 2020. évi támogatások felhasználásáról, támogatták Oroszlány Város Óvodái alapító okiratának módosítását.

Döntés született az egészségügyi alapellátási feladatok átvételével kapcsolatosan, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola főzőkonyha átvétele forrásának átcsoportosításáról és Településrendezési Tervvel kapcsolatosan is.

Elfogadták a civil- és sportcélok megvalósítását szolgáló önkormányzati támogatások előterjesztését, döntést hoztak a „Köztemető fenntartási és üzemeltetési feladatainak ellátása” tárgyú kegyeleti közszolgáltatási szerződésről, és végezetül támogatták a pályázati önerő biztosítását a Móricz Zsigmond u. 4. számú ingatlan fejlesztéséhez.

A meghozott határozatok a http://oroszlany.hu/onkormanyzat/veszhelyzetben-hozott-polgarmesteri-hatarozatok oldalon tekinthetők meg!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek