Önkormányzat
2021. május 08.

Rangos verseny

I. Oroszlány Kupa néven 3 napos kvalifikációs munkakutya verseny zajlik a hétvégén városunkban az Oroszlányi Kutyás Egyesület szervezésében.

A versenyre nevezett ebek 3 kategóriában – engedelmes, őrző-védő, nyomkövető – mérik össze kivételes képességeiket. A nívós eseményt megtisztelte Budai Tamás az Őrző-védő Sportbizottság elnöke, valamint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége is képviseltette magát.

A programot Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokkal nyitotta meg péntek délután a Chudik Lajos Sporttelepen „Szeretném megköszönni a részvételt annak a 24 nevezőnek, akik ebben a bizonytalan helyzetben is úgy döntöttek, hogy ellátogatnak hozzánk. Az Oroszlányi Kutyás Egyesület évek óta aktív résztvevője a város civil életének, egyre többen veszik igénybe szolgáltatásaikat, viszik hétről hétre kutyaiskolájukba kedvenceiket, és a versenyszervezés sem idegen tőlük. Mégis ritkán van lehetőségünk, hogy olyan rangos versenynek adjunk otthont városunkban, amely világbajnoki kvalifikációs pontszerzésre ad lehetőséget. Magam is kutyaszerető ember vagyok, sőt kutyatulajdonos, s bár az én kutyám messze nem annyira engedelmes és nem annyira jó nyomkereső, mint az itt felsorakozott ebek, mégis életem meghatározó része. A versenyeredményeken, a kutyák iránti kölcsönös szereteten kívül a felelős állattartásra való figyelemfelhívás az a nemes feladat, amelyet az ebtenyésztő egyesületek civil szervezetként felvállalnak, nagy segítséget, szolgálatot téve közösségeiknek. Munkájuknak köszönhetően a kinológia egyre nagyobb hangsúlyt kap mindennapi életünkben is. Kívánom, hogy a verseny legyen mindannyiuk számára sikeres, a vb kvalifikációs pontok kerüljenek méltó helyre. Érezzék jól magukat Oroszlányban, vigyék haza az élményeket, és ha tetszett, akkor térjenek vissza hozzánk!”- mondta a városvezető.

A rendezvény megvalósulását többek között Oroszlány Város Önkormányzata is támogatta.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek