Évforduló
2021. május 08.

Vöröskereszt Világnapja

Május 8-án ünnepeljük a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapját. A szervezetnek 17 millió önkéntese és 450 ezer dolgozója van, több mint 160 millió embert ér el évente.

Ezen a napon van a mozgalom alapítójának, Henry Dunant svájci üzletembernek a születésnapja, aki 1861-ben a solferinói csata után döntött úgy, hogy megalapítja a világ máig legnagyobb hatású humanitárius mozgalmát, mely 192 országban van jelen. Tevékenységüket 7 alapelv (emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség) szellemében végzik.

Hazánkban a Magyar Vöröskereszt több mint 600 ezer emberhez jut el a helyi igényeken alapuló, sokszínű és innovatív szolgáltatásokkal, melyek hozzájárulnak a biztonságosabb és erősebb közösségek építéséhez. A szociális segélyezéstől és a társadalmi elsősegélynyújtás oktatásától kezdve, a véradások szervezéséig, a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek fáradhatatlan odaadásával tudja biztosítani ezeket a szolgáltatásokat.

Ezen a világnapon a Magyar Vöröskereszt büszkén köszönti azokat a dolgozóit és önkénteseit, akik nap, mint nap fáradhatatlanul dolgoznak a COVID 19 járványnak kiszolgáltatott közösségek segítésén. Folyamatosan támogatják a nélkülözőket és az egészségügyi dolgozókat a járvány alatt. Ez a segítő szellemiség, most minden eddiginél fontosabb ahhoz, hogy folytatni tudják a harcot a koronavírus ellen és közben továbbra is biztosítani tudják azokat a szolgáltatásokat, melyek elősegítik az emberek létbiztonságát és egészségét.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek