Sport
2021. május 18.

Vízitúra a Rábán

Molnár Csaba az Oroszlányi Kajaksport Egyesület masters versenyzője már több alkalommal indult a Rába 100 teljesítmény vízitúrán. Eddig 1-es és 2-es kajakban, azonban idén kenuban is megetette a távot a folyón. Így büszkén mondhatja el magáról, hogy eddig rajta kívül az országban csak ketten tették meg a túrát különböző vízi járművön.

A túra reggel hat órakor indult, Csörötnektől Ikervárig tartott. Voltak kijelölt pihenőhelyek, ott figyelték a beérkezési időszintet. Akik időn túl érkeztek, nem folytathatták a túrát. Az első pihenő Körmenden volt, 11 óráig kellett megtenni a 40 kilométeres távot. A következő állomás Püspökmolnári volt, 35 kilométeres távval. Ide délután 3 óráig kellett megérkezni. Következett a célpont Ikervár, Püspökmolnáritól 25 kilométerre. Ezt az etapot 19 óráig kellett megtenni. A konkrét táv tehát kereken 100 kilométer volt. A célponton történt meg az érmek és oklevelek átadása.

A túra nehézsége a folyó regényességéből, alacsony vízállásából adódott. Volt, ahol ki kellett venni a hajókat a vízről és a parton kézben vinni. Sok volt a bedőlt fa, a megrekedt uszadék. Molnár Csaba társával – a körmendi Sánta Tamással - mindezeket leküzdve, remek teljesítménnyel ért célba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek