Hír
2021. June 04.

Felhívás városi kitüntetésekre

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 24/2012. (XI.15.) önkormányzati rendeletében határozott kitüntetések alapításáról.

A rendelet alapján

 • 1 db "Oroszlány Város Díszpolgára" kitüntetést,
 • 2 db "OROSZLÁNYÉRT" vésetű aranygyűrű kitüntetést,
 • 5 db "OROSZLÁNYÉRT" kitüntető díszoklevelet
adományozhat a képviselő-testület.

A város gazdasági, társadalmi, közéleti, művészeti és sportéletének fellendítése, az oktatás, közigazgatás és az egészségügyi ellátás fejlesztése terén a lakosság érdekében huzamosabb időn át végzett tevékenységek elismerésére a képviselő-testület "OROSZLÁNYÉRT" vésetű aranygyűrű kitüntetést és "OROSZLÁNYÉRT" elnevezésű kitüntető díszoklevelet alapított.

Az elismerés annak a személynek vagy közösségnek adományozható, aki, amely a város fejlődésének érdekében több éven át tartó, kimagasló társadalmi, közéleti, tudományos, oktatói, közigazgatási, gazdasági, művészeti, egészségügyi, vagy sporttevékenységet fejtett ki.

"OROSZLÁNY VÁROS DÍSZPOLGÁRA" cím adományozható annak a magyar, vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

A kitüntetések az Oroszlányban élő – illetve kivételesen nem a városban lakó, a városból elszármazott – magyar állampolgárok részére adományozhatók. Ezen felül a nemzetközi kapcsolatok ápolásában kiemelkedő szerepet nyújtó külföldi személy is megkaphatja az elismerést.

Ezúton kérik a városban működő civil és sportszervezetek, közösségek tagjait, a város lakosságát, hogy a kitüntetettek személyére vonatkozó, indokolással ellátott javaslataikat zárt borítékban "Kitüntetési javaslat" megjelöléssel
2021. június 17. (csütörtök)
napjáig nyújtsák be a Polgármesteri Hivatal Titkárságára (Oroszlány, Rákóczi F. u. 78., II. emelet 66. iroda), vagy elektronikus formában küldjék meg a jegyzo@oroszlany.hu email címre.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek