Sport
2021. June 01.

Ismét remekeltek a tini súlyemelők

Május 29-én rendezték meg Tatabányán a Nyugat-Magyarországi Tini Országos Súlyemelő Bajnokságot.

Az OVSK két versenyzőt indított a megmérettetésen, s mind a ketten aranyéremmel tértek haza.

A lányok közül a 11 éves Mikhel Panka a 64 kg-os súlycsoportban lépett dobogóra, melyben az összes lány, illetve fiú korcsoportot figyelembe véve a legjobb teljesítményt érte el. 36 kg-ot szakított és 50 kg-ot lökött, mindez 89 pontot ért. Ennek ellenére nem ő kapta a különdíjat, mert ezen a versenyen van távolugrás és medicinlabda dobás is. Egy budapesti kislány nagyobbat dobott és hosszabbat ugrott, így Ő nyerte el ezt az elismerést. Azonban súlyemelésben egyértelmű volt Panka első helyezése.

Sikos Dávid + 96 kg-ban versenyzett a serdülők között. Ő 15 éves, nála igazából a súlyok domináltak, 10 kilót javított az eddigi legjobb teljesítményén. 6 nagyon szép gyakorlatot mutatott be, 96 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött. Méltán állhatott a dobogó legfelső fokára.

A rendezvényen két kisbéri versenyző is szerepelt, Zolnai Lénárd és Zolnai Rajmund személyében. Mindkét ifjú súlyemelő Oroszlányban végzi az edzéseket. Lénárd egyéni csúcsot javítva, első helyezett lett a serdülő 55kg-os súlycsoportban, míg Rajmud harmadik lett a fiú korcsoportban.

A versenyzőket Bagócs János és Csernák János edzők készítették fel.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek