Kék hírek
2021. June 07.

Járművezetők figyelmébe!

A gépjárművel közlekedőket érintő, két fontos törvénymódosításra hívta fel a figyelmet Kiss Sándor alezredes, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője.

A járművezetéstől eltiltás tartama alatti vezetés 2021. május 14-ét követően bűncselekménynek minősül! A Büntető Törvénykönyv ide vonatkozó módosítása alapján, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Továbbá, aki a bűncselekményt büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követi el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Komoly következményre számíthat az a személy is, aki engedély nélkül vezet, ugyanis a törvénymódosítás értelmében szabálysértési elzárással sújtható!

A vonatkozó törvény kimondja: aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetve a közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy annak vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, szabálysértést követ el és 72 órára, a bírósági tárgyalásig őrizetbe vehető.

Ezen túlmenően, az az illető is szabálysértést követ el, aki olyan személy részére átengedi a vezetést, aki nem rendelkezik hatósági engedéllyel.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek