Közélet
2021. June 20.

Napfény Karnevál

A nyári szünetre való ráhangolódásként szikrázó napsütésben került megrendezésre az idei Napfény Karnevál a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Önfeledt móka, játék, kacagás töltötte be a Szent Borbála teret szombat délután Oroszlányban az évzárókat követő első szünidei programon. A hagyományos rendezvényt a művelődési ház dolgozói idén az egészséges, sportos életmód tematikájára építették, mely Makk Marci és Makk Marcsi történetén alapult.

A gyerekek különböző ügyességi versenyeken tallérokat gyűjthettek. Vicces sportok keretében indulhattak "Makk Marci olimpiáján", részt vehettek különböző szellemi játékokon, rajzversenyen, a fergeteges zoknicsatában, bemutathatták kreativitásukat a Kézműves Kuckóban. A kiérdemelt tallérokat a lufihajtogató bohócnál, a légvárszigeten, „Makk Marcsi standján” válthatták be, valamint homokképet is készíthettek érte. A remek hangulatról a "Jóbohócok" - ügyességi játékokkal színesített – interaktív műsora gondoskodott, melyet amigurumi bemutató követett.

A programokhoz csatlakozott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is, akiknél játékos vagyonvédelmi és bűnmegelőzési tesztlapokat tölthettek ki a gyerekeknek, prevenciós, megelőző célzattal. A szervezők a felnőtt kísérőkre is gondoltak. Amíg a gyerkőcök vígan ügyködtek, ők a "Könyvvásár" keretében a könyvtár leválogatott kötetei között böngészhettek.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek