Közélet
2021. June 20.

Roma Családi Nap

Egész napos családi programot szervezett az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szombaton a Petőfi udvarban, az egykori "Sárga tömb" környezetében.

Az esemény a főzőverseny elindításával vette kezdetét, melyre 10 csapat nevezett. A tűzrakáshoz szükséges fát, valamint a húst és a fűszereket a szervezők biztosították. A bográcsokban többféle gulyás, pörkölt és különleges "cigány tészta" is készült. A Roma Önkormányzat meglepetéssel is kedveskedett, 1200 darab húsgombóccal szabolcsi káposztát készítettek, mellyel minden jelenlévőt vendégül láttak.

Amíg rotyogtak a kondérok, elkezdődtek a gyermek programok. Ugráló várak, hinták és sportvetélkedők várták a kicsiket és nagyokat. Közben kialakításra került a színpad, melyen kora délutántól estig több fellépő is – köztük a rendkívül népszerű és elismert helyi Kále Lulugyi – szórakoztatta a népes roma közösséget.

A nagy kánikulában igazán üdítő volt a gyerekek számára a hab-party, mely az oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság közreműködésével valósult meg.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek