Sport
2021. június 24.

Eszkimó-indián játékok

Az elmúlt hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei Kimle községben rendezték meg az idei ”Eszkimó-indián játékokat”, melyen az Oroszlányi Kajak Sportegyesület is képviseltette magát.

Ezen a versenyen tulajdonképpen az általános ügyesség és erőnlét felmérése a cél. Továbbá olyan élményekben gazdag, akár családi programokkal tarkított hétvége megteremtése, amelyen a legfiatalabb (U8-U12) korosztályok kajak-kenu sporthoz kötődő, és egyéb képesség fejlesztő, ügyességi játékokban versenghetnek egymással, melynek keretében lehetőségük van megismerkedni a sátorozás és a tábortűz melletti beszélgetések közösségépítő erejével is.

A versenyt régióként rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, elkerülve a zsúfoltságot. Így is 13 tagszervezet 117 nevezést adott le. Az ügyességi és erőfelmérő versenyszámokon kívül 27 futamban, evezésben is megküzdött egymással 209 résztvevő.

Az oroszlányi kajakosok 12 főt neveztek, ők a következő eredményeket érték el:
U12 fiú: 6. Somogyi Bence, 12. Kárász Richárd
U12 lány: 6. Turbucz Nóra, 7. Hábenczius Szilvia
U11 fiú: 12. Szilvásy Rómeó, 18. Kuris Gergő
U11 lány: 1. Leskó Lili, 3. Schattinger Zsófia
U10 fiú: 6. Szűcs Dávid
U10 lány: 2. Tóth Anna

Az előkészítő korosztályban szerepelt Jovanov Kristóf és Kovács Euniké. Sajnos, utóbbi napszúrást kapott így nem tudta befejezni a versenyt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek