Önkormányzat
2021. június 25.

Testületi ülés

A járvány utáni első nyílt képviselő-testületi ülésre került sor csütörtökön délután a polgármesteri hivatal tárgyalójában. Lazók Zoltán polgármester által vezetett grémium 18 napirendet tárgyalt, ezekből kettőt zárt ülés keretében.

A koronavírus járványban elhunytakra, valamint a márkushegyi tragédia áldozataira emlékezve egyperces néma felállással emlékeztek meg a jelenlévők a fórum kezdetén.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés közötti fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, majd 2021. évi költségvetés módosításra, illetve önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, lakbéréről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendelet módosítására került sor.

Ezt követően döntöttek a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról, a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról.

Egyhangúan támogatták Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítását, majd Településrendezési Tervvel kapcsolatos döntéseket hoztak. Elfogadták az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt., illetve a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóit, továbbá az "Oroszlányi Távfűtésért" Közalapítvány 2020. évi működéséről, tevékenységéről szóló tájékoztatóját, a közalapítvány alapító okiratának módosítását.

A képviselő-testület meghatározta a 2021/2022 nevelési évben indítható óvodai csoportok számát, támogatták Oroszlány város közterületi térfigyelő kamerarendszerének 2021. évi fejlesztését. Megvitatták a 2021. évi Bányásznapi rendezvények program- és költségtervezetét, majd önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatban döntöttek a testület tagjai. A grémium támogatta a Bányászati Múzeumot érintő, TOP-os pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési felelősségi rend kialakításáról szóló határozati javaslatot.

Zárt ülésen a 2021. évi kitüntetési javaslatokat vitatták meg, majd végezetül önkormányzati bérlakás hasznosításával kapcsolatos tulajdonosi döntésre került sor.

A testületi ülés teljes anyagát itt olvashatják: https://oroszlany.hu/onkormanyzat/kepviselo-testulet#kepviselo_testulet_ulesek


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek