Évforduló
2021. június 26.

Kábítószer-ellenes Világnap

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) közgyűlés 1987. évi határozata alapján az 1988. évtől kezdődően, június 26-án tartják a kábítószer fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, melynek célja a társadalom figyelemfelkeltése a kábítószer fogyasztás veszélyeire és az illegális drogkereskedelem elleni harc fontosságára.

Évente 11 millió ember juttat a szervezetébe szereket injekciós tűvel, közülük 1,4 millió a HIV-beteg és 5,6 millió hepatitis C-betegségben szenved. A drogellenes szervezetek felszólítanak mindenkit a cselekvésre. Fontos, hogy a hatóságok eleget tegyenek a nemzetközi kábítószer-kereskedelmi egyezményeknek, valamint tiszteletben tartsák kötelezettségeiket az emberi jogok terén is.

Ezen a napon az egészségügyi szervezetek minden évben tanácsokkal látják el a drogproblémákkal küzdőket. Ezek között szerepel a függőség beismerése és a segítségért folyamodás, illetve a rehabilitációs kezelések. A kábítószer-függőség nem csak egy olyan rossz szokás, amit bármikor el lehet hagyni.

Magyarországon hivatalosan 1997 óta tartják a kábítószer-ellenes napot.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek