Sport
2021. június 27.

Jubileumi streetball

Szombaton jubilált a streetball Oroszlányban, 10. alkalommal rendezték meg a szabadtéri kosaras fesztivált a városban, melyre Szlovákiából is érkezett nevezés.

A helyszín a jól bevált Szent Borbála tér volt, ahol 9 pályán, 77 csapat részvételével zajlott a sportesemény. Az időjárás szerencsére a hétközi kánikulához képest kissé enyhült, de így is 28 fok körüli hőmérséklettel kellett megküzdeni a versenyzőknek.

A rendkívül színvonalas kosaras bulit dr. File Beáta jegyző a következő gondolatokkal nyitotta meg: „Sport, vidámság, szórakozás! Reményeim szerint ezek a fogalmak teljes egészében lefedik a mai rendezvény célját, és lényegét. 28. alkalommal indult idén útjára a Streetball Challenge, aminek 10. alkalommal ad otthont Oroszlány. Hogy miért is ért el ekkora sikert az országban és városunkban ez a sorozat és ez a sportág, azt gondolom, nem kell magyaráznom. Térségünkben soha nem látott népszerűségnek örvend a kosárlabda, amit reményeim szerint mind többen megkedvelnek és művelnek. Grundokon, utcákon és parkolókban játsszák nap-mint nap ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok. Az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. A Streetball igazi mozgató ereje a kihívás, hiszen bárki összemérheti tudását a kosárlabdában, aki erre egy kicsit is alkalmasnak érzi magát. Biztos vagyok benne, hogy a mai programok jó szórakozást nyújtanak annak is, aki játszik, és annak is, aki csak nézőként látogatott ki az eseményre. A szervezők mindenről gondoskodtak, hiszen a kosárlabda mellett jelen van minden, ami a teljes körű kikapcsolódást és a szórakozást szolgálja: zene, étel, ital, barátok, ismerősök. Érezzék jól magukat Oroszlányban, jó sportolást, jó szórakozást kívánok!”

A jubileumi rendezvényen a hagyományoknak megfelelően megtartották a dobó- és ügyességi versenyeket. A jeles évfordulóra való tekintettel igen népes lett a VIP-torna mezőnye nyolc csapat részvételével, az ezúttal is ingyenes kenguru korosztályban pedig oly sok nevezés érkezett, hogy a mezőnyt két részre, U11 és U10 osztották.

A kísérő rendezvények között szerepelt zumba bemutató, ami pedig igazán különlegesnek ígérkezett, az a tűzoltóság jóvoltából a habparty.

Az eseményen készült fotók itt tekinthetők meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2021/06/26/streetball


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek