Hír
2021. július 01.

Köszöntötték a köztisztviselőket

1996-ban kezdeményezte a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je legyen a Köztisztviselők Napja, melyet 1997-ben tartottak meg először.

A jeles alkalomból az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal dolgozóit köszöntötte szerda délután Lazók Zoltán polgármester és dr. File Beáta jegyző. A rendezvényen Papp Attila polgármester kíséretében részt vettek a szákszendi hivatal dolgozói is.

Lazók Zoltán a következő gondolatokat fejtette ki: "A köztisztviselők napján a közszolgákat ünnepeljük. Szolgának lenni azt jelenti, hogy önként vállalva, különösen egy közösség érdekében tenni valamit. Ez egy fáradságos, sokszor szinte láthatatlan feladat. Hiszen közszolga az, aki bent ül az irodában és azokat az ügyeket intézi, amelyeket senki nem vesz észre ha elintézni, de mindenki látná, ha nem tenné. Ha a köz szolgálatát mindenki természetesnek veszi, akkor úgy helyes, ha megbecsüljük azokat, akik ebben munkálkodnak, mert beszélni mindenki a másik felelősségéről szeret. Köszönöm minden kollégának, hogy példamutatóan dolgozott a veszélyhelyzet időszakában. Nem hagyták el azt a hajót, amely viharban volt, és amely nagyon fontos szerepet töltött be a köz megmentésében. Hálás vagyok az oroszlányi köztisztviselőknek, hogy sok esetben a családokért aggódva, saját egészségüket veszélyeztetve azon dolgoztak, hogy jól működjön a város. Büszke vagyok Önökre, és köszönöm munkájukat a város minden lakója nevében!"

"Ezt az ünnepet – más szakmai közösségek ünnepeihez hasonlóan – országosan és az önkormányzati hivatalokban azért kell megtartanunk, hogy a közös ünneplés erősítse a szakmai önértéket, az állampolgárt szolgáló szakember önbecsülését, kifejezze e hivatást gyakorlók együvé tartozását, és bemutassa egy szakmai közösség identitását. Az önkormányzati igazgatásban dolgozók a közjót szolgálják! E hivatást gyakorlókkal szemben – a magas fokú szakmai felkészültségen túlmenően - az állampolgárok, a közigazgatás ügyfelei részéről jogos elvárás az empátia, a türelem, és a lelkiismeretesség, valamint az ügyintézés ügyfélközpontúsága, és a segítőszándék mellett a törvényesség következetes érvényesítése. Feladataink ellátásához kőkemény elvárások is párosulnak: iskolai, képzettségi feltételek, vagyonbevallási, etikai és korrupciómentes hivatali és magánéleti követelmények. A közt szolgálni nem egyszerűen egy állás, hanem hivatás, évekre, évtizedekre szóló elköteleződés is egyben. Életünkben a teljesítmény egyetlen mércéje az ügyfelek, partnerszervezeteink elégedettsége, csakis az elvégzett munka minősíti a hivatalt! Minden köztisztviselőnek azt kívánom, hogy ne veszítse el a hitét, az esetleges nehézségek ellenére is végezze kitartó, szakszerű, becsületes munkáját! Ehhez kívánok magunknak jó erőt, egészséget, kitartást!" – mondta dr. File Beáta jegyző.

2016-ban e nap alkalmából került először átadásra a hivatal által alapított kitüntetés, az oklevél és tárgyi elismerés. A hivatali és magánéletében egyaránt hivatásához méltó, becsületes, lelkiismeretes, etikus és példamutató magatartást tanúsító, - minősítéssel, annak hiányában teljesítményértékeléssel alátámasztott - kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó, a jutalmazás évében legalább 10 éve a hivatalban eltöltött közszolgálati jogviszonnyal rendelkező köztisztviselők közül, évente a "Köztisztviselők Napján" 5 fő oklevélben és tárgyi elismerésben részesül. Az elismerésről a jegyző dönt.

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2021. évi kitüntetettjei:

  • Kókai Zsuzsanna adóügyi ügyintéző
  • Mezőfi Attiláné igazgatási ügyintéző (Szákszendi Kirendeltség)
  • Saródiné Lengyel Anikó pénzügyi ügyintéző
  • Schüller Andrásné közétkeztetési adminisztrátor
  • Zinkné Dús Anna személyügyi ügyintéző

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek