Hír
2021. július 11.

Oldtimer Szuperkupa

Vasárnap ismét elindult a guruló autómúzeum, hogy a legelső magyar 1/100-as verseny, a Hungaria Classic hagyományait folytatva sok feladat és szép hely érintése után Etyeken célba érjen.

A 2002-ben első ízben kiírt Hungaria Classic csaknem 20 év után is töretlenül működik. Ez a versenyzési forma ismeretlen volt nemcsak Magyarországon, de gyakorlatilag egész Kelet-Európában. A példa iskolát teremtett nemcsak itthon, de tőlünk kaptak ihletet cseh és román rendezők, de még Ausztráliában és Svájcban is a magyar forgatókönyv alapjaiból állt össze egy-egy verseny.

A jármű matuzsálemek Mórról indultak, és többek között Oroszlány érintésével tették meg a kitűzött távot az etyeki célig. A túrára jelentkezni előzetesen, elektronikus úton lehetett. A XIX. Hungaria Classic programra 87 nevezés érkezett.

Az esemény egyik ellenőrző állomása városunkban az Erzsébet ligetben volt, ahová különleges és páratlan szépségű márkák gördültek be. A borongós időben kilátogatók megcsodálhatták az Alfa Romeo, Austin, BMW, Cadillac, Citroen, Ferrari, Ford, Jaguar, Lancia, Mazda, Mercedes, Mini Cooper, NSU, Opel, Pontiac, Porsche, Renault, Triumph, Volkswagen és Volvo típusok különböző évjáratú gyártmányait.

A legidősebb az 1957-ben készült MG A volt, míg a szocialista autóipar képviseletében egy 1981-es Lada 2103 is részt vett a veterán autóskalandon. A szervezőknek köszönhetően látványos, igazi guruló autómúzeumot láthattak az érdeklődők.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek