Hír
2021. július 25.

Plochingeni találkozó

Lazók Zoltán polgármester vezetésével delegáció utazott Oroszlány testvérvárosába, a németországi Plochingenbe, ahol több hivatalos eseményen vettek részt a hétvégén.

Elsőként kopjafa átadásra került sor. Az Oroszlányról elnevezett közben szombat délelőtt avatták fel Licskó István alkotását, ami a két település barátságát és elkötelezett partnerségét jelképezi.

Ezt követően a partner- és testvérvárosi kapcsolatok tiszteletére „Parnerschaften is Europa” címmel tartottak ünnepséget. A rendezvényen ott volt Dr. Izsák András, magyarországi főkonzul is. Oroszlányon kívül képviseltette magát - személyesen vagy online kapcsolaton keresztül - Plochingen összes partner települése és testvérvárosának polgármestere: Zwettl (Ausztria), Luckau (Németország), Svitavy (Csehország), Landskrona (Svédország) képviseletében. Az ünnepség záróeseménye az Európai Himnusz közös eléneklése volt.

Szintén a hétvégi rendezvénysorozat keretében ünnepelte 75 éves évfordulóját a Plochingen Posaunenchore (Plochingeni Rézfúvósegyüttes). Az együttest Lazók Zoltán polgármester is köszöntötte, majd átadta a város ajándékát a zenekarnak és karmesterének. A jubiláló zenekarral éppen 40 éves kapcsolata van az Oroszlányi Evangélikus Kórusnak. Az ő delegációjuk is részt vett az eseményen, részükről Sztruhár András mondott köszöntőt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek