Hír
2021. július 30.

Kihelyezésre került az új tájékoztató tábla

Oroszlányban, a Bánki D. u. – Fürst S. u. sarkán állt egy elavult fatábla, melyet a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség állított 15 évvel ezelőtt. Eredeti funkciója szerint a Vértes turisztikai látványosságaihoz adott útirányt. A táblát azóta nem gondozták, s mivel az egyesületnek nincs anyagi lehetősége felújítani, írásbeli hozzájárulásukat adták az eltávolításához.

Ennek figyelembe vételével a Rákóczi Szövetség kezdeményezésére egy új köztéri tájékoztató eszköz került kihelyezésre a régi helyén, melyen a testvérvárosok / a lengyel Konskie, a finn Kuhmo, a német Plochingen, a szlovák Vágsellye /, valamint a partnervárosok / a cseh Telc és a francia Yerres / útirányai lettek légvonalbeli távolságokkal jelölve a műkőoszlopon elhelyezett márványtáblákon.

A munkát a kezdeményező civil szervezet tagja, Körmendi Zoltán helyi aranykoszorús kőfaragó mester végezte el támogatásként, ajándékul a városnak. A munkafolyamat / alapozás, anyagköltség, betűvésés, munkadíj, helyszínre szállítás stb. / kb. 200.000 forintos támogatást jelent Oroszlánynak, és remekül illeszkedik be a mellette húzódó járda és útszakasz rekultivációjához.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek