Hír
2021. július 31.

Ismét országos tűzgyújtási tilalom

2021. július 31-től ismét életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom. Legyünk fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza!

Az elmúlt 72 órában a Dunántúlon nem volt számottevő csapadékesemény, viszont erdőn kívül több olyan gyorsan terjedő felszíni tűz is kialakult, ami jól mutatja a kockázat emelkedését. A csapadékmentes időjárás és a hőség kiszárította az erdők avar rétegét, ami meglepően gyorsan terjedő felszíni tüzek és ebből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet. Környezetünk zöld területei válhatnak fekete, kormos fatörzsekké és fehér hamuvá.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakó helyeken is!

Sehol ne dobjunk el cigaretta csikket, az eloltottnak vélt cigarettavégek apró égő zsarátnokai sok erdő pusztulásáért felelősek.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A térkép minden nap 0 óra 1 perckor automatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes tűzgyújtási tilalmakat mutatja.

Csupán egy másodpercnyi odafigyeléssel, több hetes tűzoltást és évtizedes helyreállítást előzhetünk meg.

Forrás: nebih.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek