Hír
2021. augusztus 15.

Díjazták a legszebb kerteket

Székely Antal települési képviselő, a Humán Bizottság elnöke köszöntötte elsőként szombaton "A legszebb konyhakert" címmel meghirdetett verseny résztvevőit, helyezettjeit a Tájházban, amely esemény hagyományosan az oroszlányi Falunap programsorozatába illeszkedik.

Az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete negyedik éve hirdeti meg a nemes versengést, amire idén a város különböző területeiről és közvetlen környékéről 31 jelentkező, 31 kertet nevezett be. Ezeket nyolctagú zsűri tekintette meg és értékelte más-más kategóriákban.

Kis Imréné, a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tiszteletbeli elnöke és a zsűri további tagjai adták át az elismeréseket a helyezetteknek. Mint az elhangzott: június végén és július végén szemlézték a kerteket. Sok helyen láttak ötletesen kialakított, rendezett, szépen gondozott, gyommentes, gazdag növényállományt, szép növényekkel teli hagyományos kertet, díszkertet. Mindenhol nagy szeretettel fogadták a zsűri tagjait, és volt, aki erőn felül is megdolgozott a birtokán, dacolva a hőséggel.

Különdíjasok:
Mini és Normál kategória: Pilis Jenő és felesége Marika, Mészáros L. u.
Normál 50 m2. felett: Mészáros Béláné, Margit néni, Kossuth L. u, Méhes Gyula és családja, Móricz Zs. u.
Zártkert 3. kat: Végh József és felesége Márti, Majk-Madárhegy
Balkon kategória: Kenedi Zsuzsanna és párja Szabó Gábor, Haraszthegyi u, Kövesdi Béla és felesége Borika, Mészáros L. u, Tölgyesi Tímea, Tópart u.
Mini 50 m2-ig: Kis Péter és felesége Terike, Balassi B. u, Klausz Istvánné – Krettler Ilona, Csöre, Bányász krt.

Normál 50 m2 felett:
1.Tőkés Sándor és felesége Hajnal, ifj. Tőkés Sándor fiúk, Határ u.
1.Tóth Istvánné – Magócs Anna, Várdomb u.
2. Illeg Pál és felesége Márti, Majki u.
3. Kis Ferenc és felesége Ani, Csokonai u.

Az eredményes, szép konyhakertek művelői ABC sorrendben:
Bíró József és felesége Jucika, Sallai u, Marton Béla és felesége Lívia, Kecskédi u, Molnár Károly és párja Janászik Józsefné, Marika, Határ u, Somlói József Gáspár és felesége Jolika, Eszterházy u, Slampák István és felesége Borika, Ady E. u.

Helyezettek:
Zártkert 1. zöldséges: 1. Kostyál Pál és felesége, Erzsike, Kenderföld-dűlő,

Zártkert 2. gyümölcsös: 1. Kis József és felesége Ani, Majk-Madárhegy, 2. Szedlák János és felesége Éva, Alkotmány u, 3. Marton Béla és felesége Lívia, Kecskédi út, valamint Varga György és felesége Katalin, Majk-Madárhegy,

Zártkert 3. vegyes: 1. Szabó István Lajos és felesége Betka, Csizmadia Józsefné, Terike, Malom-dűlő, 2. Kozma Gizella, Nyíres-dűlő, 3. Dián Ferenc és felesége Teréz, Környei-dűlő, Danis Pálné Éva és férje, Káposztás-dűlő, Ligetiné Károlyi Ilma, Majk-Csákvári út,

Közösségi, intézményi kategória: Hunyadi Mátyás Általános Iskola, fűszer és gyógynövény kertje.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek