Hír
2021. augusztus 15.

Szétvágták az Opelt

Bár rekkenő hőség fogadta szombaton a közbiztonsági programra kilátogatókat a főtéren, ennek ellenére sokan választották ezt a kikapcsolódást, természetesen a gyerekek miatt, hiszen sok-sok érdekesség várta a fiatalokat.

Az érdeklődők kipróbálhatták a kerékpáros akadálypályát, az autós szimulátort, megérezhették, milyen erők hatnak a közlekedőkre, ha biztonsági övvel bekötve ütköznek, de a leglátványosabb bemutatóval a lánglovagok készültek, akik egy elképzelt baleset következtében a kocsiban rekedt utast mentettek. Ehhez bizony le kellett vágni az autó ajtaját, sőt, a szélvédőt is el kellett távolítani, végül a „szegény” Opel tetejét is levágták hidraulikus szerszámukkal. Ezt követően az érdeklődők azt is megtapasztalhatták, milyen, amikor felrobban a légzsák.

Kevésbé látványos, de annál tanulságosabb volt a speciális mentők akciója este 6 órakor, akik egy versenyautóból mentést szimuláltak, elmagyarázva a mentési sorrendet, illetve a lehetséges sérülések súlyosságát.

A látványos rendezvény a TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00003 azonosító számú, "A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban" című projekt keretében valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek