Hír
2021. August 18.

Augusztus 20-i programok

Ünnepi képviselő-testületi üléssel veszi kezdetét az augusztus 20-i programsorozat Oroszlányban.

Az esemény 9 órakor kezdődik az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében, ahol átadják a városi kitüntetéseket is.

Ezt követően 11 órától az új kenyér szentelésére, majd koszorúzásra kerül sor a Millenniumi Emlékműnél, ahol beszédet mond Lazók Zoltán, Oroszlány város polgármestere.

Az idei ünnepi programhoz szorosan kapcsolódik az oroszlányi borfesztivál - a III. BOROSZLÁNY -, melyet az államalapítás és Szent István ünnepe alkalmából a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervez.

A program augusztus 20-án, 16 órától indul a Szent Borbála téren, ahol gyermekjátszótér, valamint a Cirill Táncstúdió műsora várja a városlakókat. Ezt követően 17 órától a Palmetta Zenekar rock-koncertjére kerül sor, majd 19 órától "István a mi Urunk" címmel a Nemzeti Lovas Színház ad koncertet a Malom tó partján (Tópart u. mögött).

Szombaton, augusztus 21-én 16 órától "Pitypang és más csodák" címmel Horváth Sándor Igric zenés, interaktív gyermekműsort ad, utána vidám mókázás következik a téren a Vagabanda gólyalábasaival. 17 órától a világzenét játszó Bohemian Betyars, majd a Doors and More Blues koncertje zárja a napot.

Vasárnap, augusztus 22-én a szabadtéri színpadé a főszerep. Elsőként, 16 órától a Back To Floyd (Pink Floyd tribute) koncertezik, majd a Vivát Bacchus Énekegyüttes előadására kerül sor. Az est fénypontjaként, a hazai rockzene élő legendája, az idén 42 éves Karthago együttes lép fel Oroszlányban.

A három napos rendezvényen öt különböző borvidék borászatának nemes nedűit is megkóstolhatják az érdeklődők.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek