Hír
2021. augusztus 20.

Kitüntetéseket adtak át az ünnepi testületi ülésen

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden év augusztus 20-án, az ünnepi testületi ülés keretében kitüntetéseket ad át.

Szent István napján Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az ülés vendégeit, meghívottait, majd így emlékezett: "Szent István királyunk élete hazánk történelmének csak rövid korszaka volt, de ez az időszak egész életünket és sorsunkat is meghatározta. Amikor őseink több mint 1100 éve ideérkeztek, hazát, otthont kerestek. Nem mintha addig nem lettek volna gyökereik. Volt nemzetségük, otthonuk, saját családjuk, és összetartoztak mind nemzetségükben, mind családjukban. Összetartoztak, mert együtt, egymásért élték életüket, egymásért végezték azt a kemény munkát, amit az akkori életmód megkövetelt. És összetartoztak nemzetükben, mert nap, mint nap tapasztalhatták, hogy csak együtt maradhatnak fenn. Aztán eljött a nap, amikor válaszút elé érkeztek, és el kellett dönteniük, merre tovább. Szent István felismerte, hogy nemzetünk csak akkor maradhat meg, ha gyökereiben szilárdan megkapaszkodva, mindennapjait a kor kívánalmaihoz tudja igazítani. Az államalapítással eldőlt, hogy nem kell eleinknek tovább vándorolnia, hazára leltek. Mi is, akárcsak Szent István, valamennyien részei vagyunk a nemzet életének. Mi is megkaptuk azt a bizonyos pillanatnyi történelmi időt a sorstól. Használjuk fel tehát akként, hogy hasznára legyünk nemcsak magunknak, hanem mindazoknak, akik velünk élnek, s akik utánunk jönnek. Használjuk fel úgy időnket, hogy bátran szemébe nézhessünk gyermekeinknek, unokáinknak. Használjuk fel úgy, hogy az utókor tisztelettel és megbecsüléssel emlékezzen meg rólunk és tetteinkről."

Az ünnepi gondolatokat követően Péter Melitta jegyző titkár ismertette az idei városi kitüntetettek munkásságát.

Az augusztus 20-i elismerést minden évben azoknak ítélik oda, akik a közéletben, a gazdaság, a kultúra, a sport, vagy az élet egyéb területén kimagasló és tartós tevékenységükkel hozzájárultak Oroszlány hírnevének, elismertségének gyarapításához.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete "Oroszlány Város Díszpolgára" címet adományozott Fátrai Erzsébet Márta részére.

"Oroszlányért" vésetű aranygyűrűt vehetett át Végh Tibor.

"Oroszlányért" kitüntető díszoklevelet kapott Cserna Andrásné, Marton Béla és Takács Tímea.

A kitüntetettek méltatását, valamint az eseményen készült fotókat a csatolt mellékletekben tekinthetik meg.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek