Hír
2021. augusztus 21.

Fergeteges lovas koncert Oroszlányban

Hatalmas érdeklődés övezte a Nemzeti Lovas Színház "István a mi Urunk" című koncertjét augusztus 20-án. A Malom tó partján megrendezett előadást a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezte az ünnepi program keretében.

A darab főhőse az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, valamint a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző, védelmező Koppány. István az országba Gizellával érkezik lovagokkal a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000-ik év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

Az előadáson szereplő fiatal lovas színészek, a művészi és technikai apparátus felejthetetlen élményt nyújtott a közel 3000 fős közönségnek, akik vastapssal hálálták meg a fergeteges produkciót.

A rendezvényen készült fotókat itt tekinthetik meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2021/08/20/lovas-szinhaz


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek