Hír
2021. szeptember 01.

Jubileumi évnyitó a Hunyadiban

Annak idején, amikor én is így álltam szeptemberben a tanévnyitó ünnepségen, bizony vegyes érzések kavarogtak bennem. Sajnáltam a múló nyarat, a tovatűnő napot, a kirándulásokat, magát a szabadságot.

Aztán egyszer csak a füzeteket kötöttük be, és ragasztottuk rá a címkéket, mert az iskolakezdés ott volt a küszöbön. És olyankor elfogott a kíváncsiság, a magasabb osztályba lépés izgalma. Mai eszemmel már tudom, hogy az alma materben töltött évek nélkül nem köszönthetném most az itt megjelenteket, nem lehetnék Oroszlány alpolgármestere – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a jelenlévőket Rajnai Gábor kedden, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanévnyitóján, majd így folytatta: még biztosan mindannyian a nyári élmények hatása alatt álltok és nem is akarjátok elhinni, hogy véget ért a vakáció. Hamarosan megszólal a csengő, jelezve a tanítás kezdetét. Az első tanítási napon sok diákban fogalmazódik meg, „hogy most jobban fogok tanulni, mint tavaly, nem hagyok mindent az utolsó pillanatra”. Ha valóban megfogalmaztatok ilyen gondolatokat, kérlek benneteket, tartsátok is be, mert sokkal könnyebben fogjátok venni az akadályokat - mondta.

A Hunyadiban 24 osztályban kezdik meg az oktatási-nevelési évet, 622 diákkal, és három első osztályt indítanak, 89 kisgyerekkel. Jó alakult az 57 fős tantestület, ahol nincsen hiány a szakos ellátottságban, és a tankönyvek is hiánytalanul megérkeztek – tájékoztatott érdeklődésünkre Mészárosné Fehérvári Mónika igazgató, aki azt is bejelentette, hogy 60. tanévét kezdi az intézmény, aminek 2022. júniusi megünneplésére gazdag programsorozattal készülnek.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek