Hír
2021. szeptember 06.

Vágsellyei csoport látogatása

A 2021. szeptember 3-5. között megrendezett 71. Bányász- és 30. Villamos Napok rendezvénysorozaton testvértelepülésünkről, Vágsellyéről is érkezett csoport.

A szlovák településről már több alkalommal látogattak Oroszlányba csoportok, amelyek lehetőséget teremtenek a két település közötti kapcsolatok elmélyítésének, további együttműködések kialakításának.

A szlovák delegáció részt vett a bányásznapi ünnepségsorozat eseményein, amely a város bányász hagyományai állnak a középpontban. A csoport szívesen csatlakozott többek között a Bányász Kupa kosárlabda mérkőzéseihez a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban, koszorúztak a „Bányászok” szobornál a Szent Borbála téren, felvonultak a mécsesek felvonulással, szombaton megrendezett csilletoló versenyhez, illetve megtekintették a megújult Oroszlányi Bányászati Múzeumot is.

Emellett részt vettek a vasárnap megrendezett főzőversenyen is, csillét toltak a Rákóczi Ferenc úton, hallgatták a Bányásznapi Fúvószenekari találkozó fellépőit, valamint együtt főztek a vasárnapi főzőversenyen induló csapatokkal.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek