Hír
2021. September 11.

Vágsellyei találkozó

Oroszlány szlovákiai testvérvárosába, Vágsellyén tett hivatalos látogatást Lazók Zoltán polgármester és Szabó Mihály alpolgármester.

Péntek délelőtt felkeresték a CultPlay játszóteret, ami a majki kamalduli remeteség komplexumát formázza. Mint az köztudott, a haraszthegyi hasonló élménypark a testvérváros reneszánsz kastélyának mintájára készült.

Koradélután került sor a testvérvárosok vezetőinek találkozójára a Polgármesteri Hivatalban, majd kezdetét vette a VIII. Vágsellyei Borverseny programsorozata kóstolókkal, kulturális rendezvényekkel. A versenyre rengeteg borász jelentkezett. 220 fajta nemes nedűből - fehér, vörös, rozé, száraz, félédes, pezsgő - választotta ki a versenybizottság a legjobbakat, melyeket arany és ezüstéremmel jutalmaztak.

Az eseményen Lazók Zoltán interjút adott a regionális televíziónak, ahol többek között elmondta: „Számunkra nagyon fontos a partnerkapcsolat. Ez a barátság már 1992 óta tart és nem csak baráti és hivatalos viszony ez, hanem nagyon sokrétű az együttműködés - óvodák, iskolák, rendőrség, tűzoltóság, kultúra terén - mely gazdagítja a két város működését.”


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek