Sport
2021. September 20.

Rekordszámú résztvevő

Hogy ami a részvevők létszámát illeti, az eddigi legsikeresebb 24 órás váltófutást rendezték meg szombattól vasárnapig az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) Kószák szakosztályának tagjai, az talán a baráti csapat hosszú évek óta tartó barátságának és közösségformáló erejének is tulajdonítható.

Míg tavaly 203-an vágtak neki a 3080 méteres körpályának, addig a hétvégén 261-en húztak futócipőt. Az indulók 750 kört teljesítettek, ami 2310 kilométeres össztávot jelent, s hogy utóbbi adatok elmaradtak a tavalyitól, az azzal magyarázható, hogy viszonylag kevesebben vállaltak 10-20 körnél többet, s ennek okán az összkilométer számot sem sikerült megdönteni, ami 2020-ban 2433 kilométer volt.

A résztvevők magas számát minden bizonnyal az is motiválta, hogy a sportesemény az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez kapcsolódva nevezési díj mentes volt, nem beszélve a magasabb teljesítményekért járó jutalmakról.

Volt, aki egymagában, volt, aki párjával, gyermekével, kutyájával, sőt, olyan induló is akadt, aki három aprósággal teljesítette – nem is egyszer – a 3 ezer métert. Az idei rekorder a férfiaknál Morecz János volt, aki 26 kört futott, a hölgyeknél pedig 18 körével Lang Zsuzsanna lett a legeredményesebb.

A teljes eredménylista itt tekinthető meg: https://verkor.hu/24/eredmenyek.php


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek