Hír
2021. szeptember 22.

Könyvtári órák

Rendhagyó könyvtári órákra került sor a Hamvas Béla Gimnázium szervezésében kedden délelőtt az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban.

„A koronavírus járvány következtében iskolánkban is jelentősen átalakult a tanmenet, melyben a digitális kultúra fontos szerepet tölt be. A diákokkal szeretnénk részletesen megismertetni az online könyvtárat, valamint annak lehetőségeit, szolgáltatásait. A programon két évfolyam képviseletében – 10. és 11. osztályosok – 150 tanuló vesz részt. A helyszínválasztás egyértelmű volt, hiszen remek kapcsolatot ápolunk a művelődési házzal” – nyilatkozta dr. Radványiné Varga Andrea, a gimnázium intézményvezetője.

Elsőként Takács Tímea, a bibliotéka igazgatója mutatta be a városi könyvtárat, majd Kozmáné Gombkötő Hajnalka könyvtáros „Elektronikus könyvtárak, tudástárak az interneten” címmel tartott vetített képes előadást. A rendkívül érdekes és gazdag prezentáción keresztül a tanulók betekintést nyerhettek a virtuálisan, elektronikusan elérhető könyvtárak világába és adattárába, valamint tájékoztatást kaptak a szellemi termékek védelméről.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek