Önkormányzat
2021. október 01.

Elbúcsúzott a rendőrkapitány

Szeptember 30-án került sor az oroszlányi Képviselő-testület munkaterv szerinti ülésére.

A munkaértekezlet megkezdése előtt köszöntésekre került sor. A 2021. évi Megyei Príma Díj átadásán a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete díjazta megyénk gazdasági-, köz-, valamint kulturális és sportéletének kiválóságait. Az Év Vállalkozói kategóriában Aszódi György saját területén elért kiemelkedő eredményéért, példamutatásáért, közéleti tevékenységéért Szakmai Díjat vehetett át a Szövetségtől.

A Magyar Edzők Tanácsa a Mesteredzői Kollégium javaslata alapján Edzői Életmű Díj kitüntetést adományozott Bagócs Jánosnak, a súlyemelés sportágért kifejtett tevékenysége elismeréséül. A két oroszlányi kitüntetettnek Lazók Zoltán polgármester nyújtotta át az önkormányzat ajándékait.

Az ülésen hivatalosan is elbúcsúzott Kiss Sándor rendőrkapitány, aki október 1. napjától a Komáromi Rendőrkapitányság vezetői feladatait látja el, majd bemutatkozott az Oroszlány Rendőrkapitányság új vezetője Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőr ezredest, rendőrségi főtanácsos.

Első napirendként tájékoztató hangzott el a két ülés közötti fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Lazók Zoltán polgármester az előterjesztésben 23 pontban számolt be a fontosabb történésekről. Ezt követően a 2021. évi költségvetés módosítása, továbbá a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása került elfogadásra.

A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság a szeptemberi, informális jellegű ülésén foglalkozott a Bánki Donát utca 16-20. környezetében épült új parkoló, illetve lakossági kezdeményezés alapján a Rosenberg utca József Attila köz és Táncsics Mihály út közötti szakaszára vonatkozó egyirányú forgalmi rend kialakításáról. A határozati javaslatot a testület elfogadta.

Elfogadásra került az OIH Zrt. által készített beszámoló is, mely az önkormányzati bérlakások 2021. I. félévi üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat tartalmazza, jóváhagyták a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatának eredményeit és támogatták az Oroszlány város közigazgatási területén menetrend szerinti helyi autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás ellátására kiírt pályázatot.

Az önkormányzati társulásokban, egyesületekben való részvétel felülvizsgálata napirendben döntés született a „Hét határon átnyúló önkormányzati szövetség a Kárpát-medencében” egyesületből való kilépésről. Az egyesület az elmúlt 7 évben nem nyújtott semmilyen szolgáltatást az önkormányzatnak, rendezvény megszervezésére az utóbbi években nem került sor, legalábbis az önkormányzat meghívót nem kapott.

A képviselők támogatták a „Jó tanuló - jó sportoló” cím elnyerésére irányuló pályázatot, elfogadták az Oroszlány város 2020. évi környezeti állapotáról szóló tájékoztatót, illetve önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntést is hoztak.

Közterületek elnevezését is tárgyalta a grémium. A testület az Alkotmány útról nyíló, volt autóbusz pályaudvari szervízút területének az Alkotmány köz nevet adta, továbbá a jó testvérvárosi kapcsolat tiszteletére az Ó-Takács utca - Alkotmány köz közötti terület a Plochingen utca elnevezést kapta. A nyílt ülés a kérdések, interpellációk napirenddel fejeződött be.

Végezetül zárt ülésen az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság részvényei átruházása, a Részvény Átruházási Szerződés jóváhagyása került megvitatásra, melyet a testület nem fogadott el.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek