Hír
2021. október 01.

Konferencia Európa jövőjéről

Az Európa jövőjéről szóló konferencia lehetőséget kínál az európai polgárok számára a kontinens előtt álló kihívások és kiemelt feladatok megvitatásához. A rendezvénysorozat több elemből épül fel: többnyelvű digitális platformon, nemzeti és regionális szinten megrendezett eseményeken és az európai polgárok köréből válogatott vitacsoportokon alakítják ki a résztvevők a témák szerinti ajánlásokat.

Az első ülés szeptember 24-26 között zajlott Strasbourgba, a második online, míg a harmadik Firenzében lesz. Magyarországot négyen képviselték, köztük Kozmáné Gombkötő Hajnalka, az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár dolgozója. Városunk könyvtárosa a 2 panelbe került, aminek fő témái: az értékek és jogok, jogállamiság, biztonság, erősebb gazdaság, társadalmi igazságosság és foglalkoztatás, oktatás, kultúra, digitális átállás, környezetvédelem voltak.

A vitacsoport 20 polgári képviselőt jelölt ki – köztük Hajnalkát -, hogy a konferencia plenáris ülésén az Európai Parlament, a Tanács és az Európai Bizottság képviselőivel, valamint az összes nemzeti parlament képviselőivel megvitassák az elképzeléseket. Ezekre az ülésekre az előzetes tervek szerint öt alkalommal kerül sor Strasbourgba.

A konferencia végeredményéről a közös elnökség számára egy jelentés készül, majd a Parlament, a Tanács és a Bizottság megvizsgálja, hogy saját hatáskörében és az uniós szerződésekkel összhangban ki-ki milyen lépéseket tehet a megvalósításokért.

A konferencia a tervek szerint 2022 tavaszáig elfogadja a következtetéseket és iránymutatással szolgál Európa jövőjét illetően.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek