Kék hírek
2021. October 13.

Felkészülés a télre

Társszervek tartottak megbeszélést Tatabányán a téli időszakban rájuk háruló feladatokról.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a vele együttműködő társszervek szakembereivel egyeztetett Tatabányán. Az értekezlet keretében a rendkívüli téli időjárási viszonyokban végrehajtandó közös és összehangolt munkáról esett szó.

Elhangzott, hogy minden szervezet felkészült a téli időjárással összefüggésbe hozható eseményekre. Fontos kulcsszóként került megemlítésre a szervezettség és elsődleges feladatként az emberéletek mentése. Kiemelték, hogy folyamatos a társszervek egymás közötti kapcsolattartása és a hatékony együttműködés érdekében a folyamatos információáramlás.

A rendőrök a következő hetekben már felkeresik azokat a helyeket, ahol a fedél nélkül élők meghúzzák magukat. Tájékoztatják őket, hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet maguknak, és ha kérik, további segítséget hívnak hozzájuk. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a hajléktalan nem ismeri a környéket, vagy nincs pénze, eszköze, hogy eljusson a legközelebbi melegedőbe.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt szorulnak mások segítségére, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják 112-es segélyhívó számot, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajbajutottaknak.

Forrás és fotó: police.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek