Hír
2021. október 27.

Elhunyt Richter János

Életének 88. évében csendesen elhunyt Richter János.

Több évtizedig tagja volt a megyei horgász szövetség elnökségének, nevével legszorosabban azonban Oroszlányi Horgász Egyesület kapcsolódott össze. Ő volt a város legnagyobb civil szervezetének elnöke, majdnem egy emberöltőn át, 43 évig. Ott volt az oroszlányi horgászat bölcsőjének megalakulásánál, jelentős, meghatározó szerepet játszott abban, hogy az erőműi hűtőtó körül stégek épülhettek, illetve abban is, hogy az egyesület a városi tóban halnevelést folytathatott.

Negyvenhárom évnyi munkásságával a mindennapokban fáradhatatlanul dolgozott a város horgászéletének szervezésében, törődött az egyesület ügyes-bajos dolgaival. A hagyományokat ápolva szervezőmunkájával hozzájárult, hogy az egyesület rendszeresen részt vett a Nemzetközi Bányász Horgászkupán.

Részére 2003-ban Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Oroszlányi Horgász Egyesületben a közösségért végzett több évtizedes, fáradhatatlan munkája, valamint aktív közéleti tevékenysége elismeréseként "OROSZLÁNYÉRT" vésetű aranygyűrű kitüntetés adományozott.

Richter János hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 28-án, csütörtökön, 13 órakor lesz az oroszlányi katolikus templomban. A gyászoló család kéri, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le, és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek